Voormalig Status Quo Bassist Alan “Nuff” Lancaster Overleden.

Voormalig Status Quo Bassist Alan “Nuff” Lancaster Overleden.

Alan Lancaster, bassist Status Quo

Droevig nieuws. Alan Lancaster, stichtend lid en bassist van Status Quo is helaas overleden. Alan Lancaster stierf op 72-jarige leeftijd. Lancaster werd oorspronkelijk geboren in Peckham, Zuid-Londen, in 1949. Hoewel Status Quo-optredens de afgelopen jaren beperkt waren, speelde Lancaster ook voor groepen als de Bombers en de Party Boys.

Lancaster speelde in Status Quo van 1967 tot 1985 (ook bekend als de Frantic Four-periode). Hij speelde ook de reünieconcerten in zowel 2013 als 2014. Naast zijn vaardigheden als bassist was Alan Lancaster een getalenteerde songwriter en zanger. Je kunt zijn kenmerkende stem horen op nummers als ‘Backwater’, ‘Is There a Better Way’, ‘Bye Bye Johnny’ en ‘Roadhouse Blues’.

Hij begon de band met zijn vriend, Francis Rossi. De twee kenden elkaar al jaren en Rossi noemde Lancaster een “integraal” onderdeel van het geluid van de groep.

“Het spijt me enorm te horen van het overlijden van Alan. We waren vele jaren vrienden en collega’s en behaalden samen fantastische successen als de Frantic Four, naast Rick Parfitt en John Coghlan. Alan was een integraal onderdeel van het geluid en het enorme succes van Status Quo in de jaren ’60 en ’70’, zei Rossi in de verklaring.

Sinds het nieuws van zijn dood werd gedeeld, waren fans van Status Quo er snel bij om hun goede herinneringen aan de groep te delen. Een Twitter-gebruiker schreef: “Het is moeilijk om aan degenen die er toen niet waren duidelijk te maken hoe belangrijk Status Quo was voor ons tieners in het midden van de jaren ’70. Alan Lancaster 1949 – 2021. Rock In Peace”, schreven ze.