Over ons

De Nederlandse Status Quo Tribute Band

Jeugdsentiment in jeans. Herleef de hoogtijdagen van Status Quo

Status Quo, ook wel bekend als The Quo of kortweg Quo, is een Engelse rockband waarvan de muziek wordt gekenmerkt door een sterke boogiewoogiestijl. De band heeft meer dan 60 hits behaald in de UK, meer dan welke andere rockband dan ook (22 singles bereikten de top tien in het Verenigd Koninkrijk) De band heeft zijn eigen kenmerkende stijl van een paar akkoorden, makkelijke teksten en een stevig ritme en scoorde wereldwijd grote hits, waaronder Mean Girl, Paper Plane, Caroline, Down Down, Break the Rules, Whatever You Want, Rockin ‘All Over the World, The Wanderer en In the Army Now. De grootste hit was in 1975 met de live versie van Roll over lay down, van het album Hello! (1973). Lees meer over de nummer 1 hitmakers van Groot-Brittannië.

Status Quo Tribute Band

Status Quo Forever (SQF), een Nederlandse Status Quo tribute band, werd opgericht in april 2017 en bestaat uit uitstekende muzikanten met jarenlange ervaring. Vanaf het begin waren de ambities duidelijk: de nummer 1 Status Quo Tribute in Europa worden. Al tijdens de eerste repetities was het volkomen duidelijk dat dit geen loze belofte was, de muzikanten van Status Quo Forever hebben keihard gewerkt. Met gehannes zul je nooit de beste zijn!

Geen droom maar een plan

Inmiddels heeft Status Quo Forever op tal van podia al bewezen dat de belofte definitief is waargemaakt. Quo-fans prijzen de energie, het enthousiasme en de perfectie waarmee de nummers worden uitgevoerd. Ze zeggen dat het hen terugbrengt naar de hoogtijdagen van Status Quo, van eind jaren zestig tot begin jaren tachtig (de zogenaamde Frantic Four-periode). Zelfs mensen die niet erg bekend zijn met de erfenis van Status Quo, zullen verrast zijn door het grote aantal hits en de toegankelijkheid van de minder bekende nummers. 

PS: trouwens… wij geloven dat Status Quo nog steeds aan de top staat!

Geloof ons niet! Dit is wat anderen over ons zeggen…

Bert van de Kieft over Status Quo Tribute band Status Quo Forever

Bert van de Kieft

Organisator Havendagen Zeewolde 2022

Wat heeft Status Quo Forever het fantastisch gedaan. Zo maar even 3 uur lang en zonder pauze opgetreden. Alle bekende en minder bekende nummers van Status Quo werden eruit geperst. En het klonk geweldig en authentiek! Thanks namens de bewoners van Zeewolde, de toeristen die er waren en onze Stichting Puur Zeewolde. Voor herhaling vatbaar.

Mart Insing

Eigenaar Dorpshuis Prins Maurits

Status Quo Forever trad op in de Prins Maurits in Nieuwe Niedorp. Vanaf het moment dat de eerste noten werden gespeeld was iedereen in de zaal verkocht. Ze gaven een geweldige show. Absoluut een aanrader, geen twijfel mogelijk.

Ruud Dekens

Fan

Mannen, het was weer fantastisch! Door jullie herleeft de oude Quo. We hebben genoten. Jullie braken de tent af! Wat een energie, 2,5 uur gevuld met Quo classics!!

Frank van der Sangen

Fan

Really cool performance.  Jullie energie en enthousiasme zette het publiek in vuur en vlam. Alsof de echte Quo uit de gloryjaren weer op het podium staat. Top tribute.

Willem Wouterse

Concertfotograaf

Altijd lol met Status Quo Forever. Heel veel energie, maar bovenal…..heel veel plezier.

Marco Sitta

MC Freeway Riders Emmerich (DL)

 De herleving van de hoogtijdagen van de Frantic Four. Strak, energiek en enthousiast. Deze mannen weten wat ze aan het doen zijn. 

Ben Vedder

Bezoeker Zeeltje Festival

Het optreden van deze Nederlandse Status Quo Tribute Band op Zeeltje festival was een fantastische prestatie.  Solid as a rock. Ik bezocht het festival met een aantal vrienden die ook in een band spelen en zij waren aangenaam verrast. Keep it Up!

Rob Bolland

Producer en schrijver van  “In The Army Now”

Wat zou ik graag met jullie op het podium staan! Wat een ongelofelijk strakke band zijn jullie sowieso. 

Jan Engelkes

Organisator/programmeur TollyFest

Zaterdagavond heeft Status Quo Forever gespeeld op het rockfestival Tollyfest in Emmer Copascuum. Het was een groot succes.Het publiek was razend enthousiast, de band was leuk in de omgang en alles was top voor elkaar. Een aanrader voor iedereen die een te gekke live act zoekt !!

Hans Hofman

Fan

Het was een top optreden bij Café ’t Spektakel in Asten. Aan de sfeer was goed te voelen dat iedereen hier weer aan toe was. De band werd hierdoor duidelijk gestimuleerd. De interactie met het publiek was geweldig leuk om mee te maken.

Stef Smit

Fan

Gelijk vanaf het eerste nummer ging de bekende beuk er in. De ene klassieker na de andere kwam in hoog tempo voorbij. Ik vroeg me af hoe hou je het vol dat tempo zo te spelen. Een gave op zich, die ik niet vaak heb gezien bij een band die de Quo wil benaderen deze mannen deden dat dus wel een compliment waard. Na een set van ruim een uur een korte pauze en daarna volgde een tweede set van anderhalf uur met nog meer klassiekers. Het was een ouderwetse avond voor herhaling vatbaar.

Wij zijn Status Quo Forever

Meet the team!

Jeroen “Rossi” Scheepers

Zanger & Solo Gitaar

Naast de strakke boogie woogie onderscheidt Status Quo zich ook door de uitstekend op elkaar afgestemde gitaarpartijen en harmonische zang. Simon & Garfunkel, maar dan met ballen.

Thijs “Parfitt” Kivits

Zanger & Rhythm Gitaar

De nummers van Status Quo klinken vrolijk en zijn bijna allemaal up-tempo. Dat werkt aanstekelijk voor het publiek. Bovendien is Status Quo hét bewijs dat Telecasters echt wel een vette sound kunnen hebben.

Sjoerd Boom

Drummer

Whatever You Want is het eerste nummer met een shuffle-gevoel dat ik heb ingestudeerd. Ik heb daar best een tijdje op geoefend. Je kunt aan het enthousiasme van het publiek zien dat de muziek van Status Quo tijdloos is en nooit uit de mode zal raken.

Peter-Jan Mischke

Basgitaar

Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij het instuderen van het Quo repertoire. Ik breek er wel soms mijn vingers op. Het lijkt eenvoudig maar dat is het niet.